Creation: Free Design

Geschiedenis

Op deze pagina kunt u lezen wie wij zijn en het ontstaan van de kwekerij.

  Vanuit het verleden, van voor het jaar 1900, zijn onze voorouders al actief geweest in de teelt van groente en bloemen. Begin jaren 50 van de vorige eeuw zijn onze ouders in Rotterdam aan de 's Gravenweg neergestreken en in 1964 naar onze huidige locatie aan de Bermweg gekomen.

Eerst hebben zij hier tomaten, komkommers en sla geteeld. Vanaf 1971 is er een zoon in het bedrijf bij gekomen en vanaf ca 1975 zijn we begonnen met de verkoop van tuinplantjes. Het glastuinbouwbedrijf veranderde ook nogal in deze periode. Eerst groenten, rozen en nu worden er jaarrond, naast de tuinplantjes in het voorjaar, varens voor binnen geteeld.Het bedrijf wordt nu gerund door de familie Hoogendoorn.

De verkoop van de tuin-, balkon- en terrasplanten wordt door Maatje en Koos Hoogendoorn gedaan. Daarin worden ze bijgestaan door enkele van hun kinderen en medewerkers van het bedrijf. Het is ieder voorjaar weer een hectische periode waarin het product en de klant centraal staan. De verkoop vindt plaats vanaf het erf en gedeeltelijk vanuit de productie kassen. Er is geen omschreven bedrijfsfilosofie. We gaan uit van een zo goed mogelijk product verkopen voor een redelijke prijs. De producten die wij zelf niet kunnen telen kopen wij in bij de beste kwekers uit Nederland. Zoals omschreven is het dus een kwekerij waarin aanvullend producten verkocht worden. Wij bevelen ons beleefd bij u aan en hopen dat wij u hierbij een redelijk beeld van ons bedrijf hebben kunnen geven.

Vanaf 2011 worden er tevens orchidee├źnfestivals georganiseerd. Kijk op www.orchideefestival.nl
Het is de bedoeling dat er vanaf eind januari 2012 jonge groenteplanten en zaden verkocht worden.