Skip to main content

Balkon & Terrasplanten

Op deze pagina willen we aandacht schenken aan het sortiment basket en terrasplanten. Deze soorten zijn gemiddeld genomen allen sterk groeiend en enorm bloeiend, waarbij elk soort haar specifieke kenmerken heeft. In willekeurige volgorde en zonder compleet te kunnen zijn benoemen we er een paar.

Vlijtig lies

Een andere specialiteit van ons bedrijf is de Impatiens New Guinea Hybride, oftewel de grote Vlijtig Lies. Prachtige doorbloeiende plant die het op een plaatsje waar ze niet in de hete middagzon staat het altijd geweldig doet. Wel een plant die veel water gebruikt. Ook meestal in 8 kleuren bij ons te verkrijgen.

Hangbegonia’s

Dan hebben we als eigen teelt ook nog schitterende Hangbegonia’s, in grote 20 cm hangpotten geteeld, waarin u ze direct kan ophangen, wel graag een beetje uit de wind en niet in de felle middagzon. Meestal hebben we 4 kleuren, fel orange, zachtrose, abrikoosgeel en wit.

Streptocarpus Saxorum

Ook hebben we ook al jaren de onovertroffen Streptocarpus Saxorum. Een hangplant met vetachtig blad en helder blauwe bloemen, welke het gehele seizoen met een ongelooflijke hoeveelheid bloemetjes zijn omgeving kleurt. Ook geteeld in een 20 cm hangpot, welke direct door de klant opgehangen kan worden. Unieke van deze plant is dat zij alleen in de kleur helder blauw bestaat.

Knolbegonia

De Knolbegonia is een oude bekende maar onovertrefbaar mooie bloem. Bloemen tot wel 6/8 cm zijn geen uitzondering. Geweldig heldere felle kleuren zoals orange-rood, rood, helder geel, daarnaast ook nog softe kleurtjes, zoals bijvoorbeeld zacht-rose en wit. Een plant die het en in de felle zon, en in de schaduw altijd mooi doet.

Spaanse Margriet

Een product wat de laatste jaren ook enorm populair is geworden, is de zogenoemde Spaanse Margriet, of met de latijnse naam Osteospermum. Zon minnende plant met Margrietachtige bloemen. Rijkbloeiend, wel de dode bloemen verwijderen voor een goede doorbloei. Verkrijgbaar in een stuk of 6/10 kleurtjes, de een nog sprekender dan de ander.

Fuchia

Vroeger was de Fuchia een van de populairste tuin en hangplanten. Tegenwoordig is er zoveel keus dat deze dankbare plant een beetje naar de achtergrond verdrongen is. Toch hebben wij hier ook meestal wel een leuk sortiment van staan, ook in stamfuchia’s van hoge kwaliteit.

Bacopa snowflake

hangplant met witte, rose en lila bloemetjes, ook geschikt als kruipplantje.

Bacopa snowflake

hangplant met witte, rose en lila bloemetjes, ook geschikt als kruipplantje.

Bacopa snowflake

hangplant met witte, rose en lila bloemetjes, ook geschikt als kruipplantje.

Brachycome

lichtblauw, asterachtig bloemetje.

Bidens

sterk groeiend geelbloeiende hangplant.

Million Bells

rijkbloeiende hangende, halfhangende, minipetunia in de bekende petunia kleuren. Een uitbundige bloeier.

Convolvulus sabatius

lichtblauw doorbloeiend hang/kruipplantje.

Verbena

ook in allerlei soorten en kleuren.

Diascia en Nemesia

hebben veel kenmerken van Angelonia, echter minder sterke takjes, meer hangend, en iets andere kleurtintjes.

Felicia

rijkbloeiende lichtblauw met geel hartje halfopgroeiende basketplant.

Heliotropium

plant met een beetje grof, soms beschadigd blad, met geweldig geurende lichtblauwe bloemtrosjes.

Hanglobelia

in diverse blauw en wit tinten.


Nepeta

een onzichtbaar bloeiend hangplantje met prachtig groen/wit blad.

Surfina

in soorten. In ieder geval een van de belangrijkste terras en basketplanten. Allerlei kleurschakeringen in blauw, rood, rose en wit.