Skip to main content

Geschiedenis

Vanuit het verleden, van voor het jaar 1900, zijn onze voorouders al actief geweest in de teelt van groente en bloemen. Begin jaren 50 van de vorige eeuw zijn onze ouders in Rotterdam aan de 's Gravenweg neergestreken en eind 1964 naar onze huidige locatie aan de Bermweg gekomen.

Eerst hebben zij hier tomaten, komkommers en sla geteeld. Vanaf 1971 is er een zoon in het bedrijf bij gekomen en vanaf ca 1975 zijn we begonnen met de verkoop van tuinplantjes. Het glastuinbouwbedrijf veranderde ook nogal in deze periode. Eerst groenten, rozen en nu worden er, varens, kerststerren en Vlijtig Liesje geteeld.Daarnaast elk voorjaar weer een hoofdrol voor de geraniums en aanverwante tuin producten. Het bedrijf wordt nu al weer jaren gerund door Koos en Maatje Hoogendoorn.

De verkoop van de tuin-, balkon- en terrasplanten wordt door Maatje en Koos gedaan. Daarin worden ze bijgestaan door enkele van hun kinderen en medewerkers van het bedrijf. Het is ieder voorjaar weer een hectische periode waarin het product en de klant centraal staan. De verkoop vindt plaats vanaf het erf en gedeeltelijk vanuit de productie kassen. Er is geen omschreven bedrijfsfilosofie. We gaan uit van een zo goed mogelijk product verkopen voor een redelijke prijs. De producten die wij zelf niet kunnen telen kopen wij in bij de beste kwekers uit Nederland. Zoals omschreven is het dus een kwekerij waarin aanvullend producten verkocht worden. Wij bevelen ons beleefd bij u aan en hopen dat wij u hierbij een redelijk beeld van ons bedrijf hebben kunnen geven.

Vanaf 2011 werden er tevens orchidee├źnfestivals georganiseerd. Helaas heeft dit door terug lopende interesse in 2019 voor het laatst plaats gehad.
Ook worden er vanaf eind januari 2012 jonge groenteplanten en zaden verkocht worden.Geweldig voor de moestuin voor jong en oud.