Skip to main content

Geraniums

Onze producten, en dan beginnen we met de Geraniums. Dit blijft al jaren toch een van de meest verkochte terras en balconplanten. Gedurende het verkoop seizoen hebben we er altijd honderden / duizenden van staan waar u een keus uit kunt maken. We kunnen onze Geraniums onderscheiden in 5 groepen.

Staande gewone geraniums

(Pelargonium Zonale)
De aller bekenste is de gewone staande Geranium, waarbij veelal nog gedacht wordt aan de kleur Rood. Rijkbloeiend en eigenlijk hebben we ze altijd in minimaal 8 kleuren staan.

Hangeranium

(Pelargonium Peltatum)
Een andere is de gewone Hanggeranium. Mooie, grote dubbele bloemen en diverse kleuren, bijzonder geschikt om in hangpotten en bakken te planten.

Oostenrijkse hanggeranium

(Pelargonium Peltatum)
Dan krijgen we de globetrotter onder de Geraniums en wel de Oostenrijkse Hanggeranium. Deze Geranium is uitermate geschikt voor balcons en grote hangbaskets. Bloeit buitengewoon rijk en tot aan de eerste vorst met een zee van bloemen.

Franse Geranium

(Pelargonium Grandiflorum)
Deze variëteit heeft zo’n aparte naam gekregen omdat deze bloemen altijd bijzondere kleurschakeringen hebben. Tot voor enkele jaren bloeiden deze ook niet zo lang door. Tegenwoordig bloeien zij met hun prachtige gevlamde bloemen ook geheel de zomer door. In het voorjaar als we opengaan hebben we regelmatig deze ook in piramidevorm van een unieke kwaliteit.

Citroengeranium

Tenslotte hebben we meestal ook wel een aparte Geranium zoals de Citroengeranium staan. Ook hebben we soms met mooie getekende bladeren. Deze hebben we niet altijd omdat de vraag hiernaar uiterst beperkt is.

Daarnaast hebben we regelmatig geraniums in piramidevorm geteeld. Onze Geraniums zijn altijd uit stek gekweekt.